ЗА КЛУБОТ

Ракометниот клуб Делчевo е формиран 2011 година од страна на Горан Велков Дипломиран професор по физичко и здравствено образование.Целта на формирањето е развивање на свеста кај младите за спорт и посветување повеќе внимание на спортските активности. Во натпреварувачката 2012/13 година Ракометниот клуб Делчево за првпат влегува во Ракометна Федерација на Македонија и учествува во WINNER Кадетска лига и SPARKASSE Пионерска лига